Берое измъкна минимална победа при гостуването си в Самоков на Рилски спортист в мач от 23-тия кръг на А група. По този начин „заралии” се отдалечиха от зоната на изпадащите, а положението на домакините стана още по-тежко.

През първото полувреме играчите на Рилецо имаха превес и създадоха няколко опасни положения, но защитата на „зелените” се справи, а вратарят Стоян Ставрев се отличи с невероятни намеси. В 13-та минута Куоки беше изведен зад защитата на Рилски спортист, но Бело излезе и изби топката. Малко по-късно ганаецът центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на домакините, Танев беше най-съобразителен и стреля опасно, но Бело отново спаси по блестящ начин. В края на първата част защитата на Берое се пропука и Пътников изведе Виденов, който шутира, но Ставрев показа невероятен рефлекс и спаси.

През вторите 45 минути гостите приеха играта в своята половина, но създаваха много опасни контраатаки. Дончо Атанасов на два пъти беше изпуснат от защитниците на Рилецо, но не успя да реализира създадените положения.

В 73-та минута Пламен Крумов изпусна най-чистото положение за домакините, след като получи топката от Аджов, излезе очи в очи срещу Ставрев, но би встрани от вратата. В последната минута на редовното време Берое стигна до победен гол, след като Аделино Лопеш центрира и Атанасов този път не сгреши и прати кълбото в мрежата на Бело.