Берое постигна много убедителна победа с 5:1 срещу Любимец в контролна среща, която се игра на стадион “Локомотив” в Стара Загора пред около 150 зрители.

Изненадващо футболистите на Любимец започнаха по-силно мача и в 15-та минута след грешка на Станислав Бачев топката попадна в Петков, който центрира в наказателното поле на Берое, където Боян Табаков стреля, но над напречната греда. Минута по-късно Табаков премина елементарно Станислав Бачев, след което подаде към Стоилов, който излезе сам очи в очи срещу Скорчев, но бе в положение на засада.

Любимец поведе в 23-та минута, когато Табаков центрира в наказателното поле на Берое и Стойко Колев със странична ножица прати топката в десния ъгъл на вратата на Теодор Скорчев за 0:1.

В 25-та минута Апостолов излъга Скорчев, но след това се подхлъзна и загуби владението върху топката.

Берое бързо се върна в мача и в 27-та минута Владислав Златинов центрира отдясно в наказателното поле на Любимец, където Петър Димитров засече топката с глава и я прати във вратата на Дебърлиев.

Четири минути по-късно Станков центрира в наказателното поле на Любимец, след което Златинов отблизо стреля в тялото на вратаря на Любимец. В 32-та минута Тодор Христов стреля, но слабо и Дебърлиев успя да спаси.

Берое поведе в резултата в 35-та минута, когато Христов центрира в наказателното поле на Любимец, вратарят Дебърлиев не успя да овладее топката и тя попадна в Петър Димитров, който я прати в долния му ляв ъгъл за 2:1.

Футболистите на Берое имаха сериозно преимущество до края на първото полувреме и създадоха още опасности пред вратата на Любимец. В 36-та минута Велев подаде към Димитров, който след това остро центрира в наказателното поле на Любимец, а Дебърлиев отново не бе убедителен, но този път успя да улови топката. В 39-та минута Петър Димитров отново стреля опасно, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Любимец.

През второто полувреме футболистите на Берое тотално контролираха случващото се на терена. В 59-та минута Владислав Златинов бе съборен в наказателното поле на Любимец и съдията свири дузпа в полза на Берое. Златинов бе точен от бялата точка за 3:1.

След третия гол във вратата на Любимец, старши треньорът на Берое Илиан Илиев пусна в игра нови девет полеви футболисти, като единствено Николай Станков игра 90 минути за старозагорци.

Берое стигна и до четвърти гол в срещата, който бе дело на Евгени Йорданов в 65-та минута.

В 78-та минута Милен Танев центрира в наказателното поле на Любимец, след което Евгени Йорданов засече топката, но тя мина над напречната греда.

В следващите минути Николай Станков направи няколко сериозни пропуска. Най-сериозният пропуск в края на контролата бе в 87-та минута, когато Енчев центрира в наказателното поле на Любимец, където Мечев стреля, но над напречната греда в аут.

В даденото от съдията продължение Берое стигна и до пети гол в срещата, след като Мечев подаде към Евгени Йорданов, който напредна и с премерен удар прати топката във вратата на Любимец.

Следващата контрола на Берое е в събота, когато старозагорци гостуват в Полша на местния Арка Гдиня. Проверката е по случай откриването на новия 15 000 стадион на полския отбор.