Берое записа първа победа като гост през пролетния полусезон, след като се наложи с 3:1 над Академик София в мач от 26-я кръг на А група, който се игра на стадион „Славия“. По този начин заралии отново се завърнаха в борбата за четвъртото място.

Берое поведе в резултата в 25-та минута, когато Петър Димитров стреля отдалеч и прати топката под напречната греда на Стойчев за 0:1.

Академик София изравни резултата в 43-та минута след гол на Малинди, който с хубав далечен удар изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Теменлиев.

Берое поведе отново в резултата в 64-та минута, когато Петър Димитров пусна хубав извеждащ пас към Златинов, който излезе сам срещу Стойчев, а след това го преодоля и на празна врата вкара за 1:2.

В 87-та минута футболистите на Академик подариха топката на Ромарио, който направи добър пробив, преодоля вратаря Стойчев и вкара на празна врата за 1:3. Това е първи гол за бразилеца с екипа на Берое. 

В игра за Берое се завърна Ваня Джаферович, който игра няколко минути като опорен халф в края на мача.

Берое остава на седма позиция с 42 точки и е на три от четвъртия Локомотив София. Академик София заема предпоследната петнадесета позиция с 20 точки.