Берое постигна втора победа от началото на сезона. Старозагорци се наложиха като домакин с 2:0 над Вихрен Сандански в среща, която се игра пред празни трибуни, заради наказанието на домакините. В герой за възпитаниците на Радослав Здравков се превърна капитанът на тима Ваня Джаферович, който вкара и двете попадения с глава след статични положения.

След този успех, старозагорци могат да поемат глътка въздух, тъй като се добраха до 13-о място в класирането, въпреки че са с еднакъв сбор от точки с още три отбора.

В 28-та минута Джаферович откри резултата с глава, след като засече топката след изпълнение на пряк свободен удар. Второто попадение във вратата на гостите падна след почивката.

Отново хърватинът бе най-съобразителен в 71-та минута. Капитанът на Берое удвои резултата отново с глава след центриране от корнер.

Така въпреки скандалите, които разтърсват клуба от около месец, футболистите от Стара Загора показаха, че нямат намерение да се отказват, както и че все още имат желание за игра и победи.