Берое завърши 2:2 в контролната среща срещу дванадесетия в румънското първенство Брашов, която се игра в комплекс Хане, в турския курорт Сиде. Старозагорци играха много по-добре от своя съперник и могат да съжаляват, че не успяха да стигнат до победата в контролата.

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев започна със следния състав: Теодор Скорчев, Здравко Илиев, Владимир Зафиров, Димитър Везалов, Веселин Пенев, Стефан Велев, Елиаш Алвеш да Силва, Антонио Ливраменто, Атанас Чепилов, Иван Горанов и Емил Ангелов.

Берое игра по-силно от своя съперник през първото полувреме и се опитваше да пресира футболистите на Брашов в тяхната половина, като това даде резултат на няколко пъти. Играчите на Илиан Илиев показаха много разнообразна игра и разчитаха на острите отигравания на крилата Иван Горанов и Атанас Чепилов. Много добре в атака се включваше Здравко Илиев, който направи няколко отлично пробива по десния фланг. Двамата новопривлечени футболисти в състава на Берое Елиаш Алвеш да Силва и Антонио Ливраменто показаха много добър синхрон и хубави отигравания.

Още в 5-та минута на мача Здравко Илиев се опита да изненада стража на Брашов Елдер, но топката мина в опасна близост в страни от вратата му.

Иван Горанов бе фаулиран пред наказателното поле на Брашов в 7-та минута, след което Ливраменто стреля опасно, но Елдер боксира в корнер.

Берое продължи да натиска и в 9-та минута Емил Ангелов бе изведен с чудесен пас сам срещу Елдер, но вратарят на Брашов спаси удара на нападателя на заралии.

Противно на логиката отборът на Брашов поведе в резултата, когато след изпълнение на ъглов удар, топката бе центрирана в наказателното поле на Берое, след което защитниците не се справиха добре и кълбото попадна в Мадейра, който простреля Теодор Скорчев за 0:1.

Берое веднага се опита да отговори на получения гол и в 18-та минута Чепилов излезе сам срещу Елдер, след което го преодоля, но си затвори ъгъла и след това се опита да намери Емил Ангелов, но топката бе пресечена и избита в корнер.

Последваха нови две опасности пред вратата на Брашов. В 20-та минута, първо Емил Ангелов засече центриране в наказателното поле на румънците, но прати топката в страни от вратата на Елдер. Секунди по-късно Здравко Илиев направи добър пробив и центрира в наказателното поле на Брашов, но Ангелов остана под топката, след което Горанов стреля, но Елдер боксира в корнер.

Берое успя да изравни резултата в 21-та минута, когато Елиаш Алвеш да Силва пусна към Атанас Чепилов, а той центрира успоредно на гол линията, след което Емил Ангелов прати топката във вратата на Елдер.

Берое вкара нов гол в 32-та минута чрез Горанов, но той не бе зачетен заради засада на крилото на заралии, който получи много хубав извеждащ пас от Елиаш.

В 42-та минута Атанас Чепилов проби отдясно и центрира в наказателното поле към Ливраменто, след което португалецът стреля към вратата на Брашов, но Желаус успа да изчисти пред голлинията.

През второто полувреме темпото на игра в отбора на Берое видимо спадна, като за това допринесоха многото смени в състава на Брашов, с които рунънците накъсаха втората част от контролата.

След многоходова атака в 50-та минута мача, топката стигна до Иван Горанов, който стреля, но вратарят на Брашов изби в корнер. Осем минути по-късно след нова добре изградена атака от отбора на Берое, топката стигна до Емил Ангелов, който от около 12 метра стреля опасно, но вратарят на Брашов изби топката акробатично в корнер. В 59-та минута Стефан Велев стреля отдалеч, но отново вратарят на Брашов успя да спаси.

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев направи две промени в своя състав в 67-та минута, след като в играе се появиха Георги Андонов и Виктор Софрониев, които замениха Елиаш Алвеш да Силва и Ливраменто.

Брашов поведе за втори път в мача в 82-та минута, когато с далечен удар от 35 метра Дамиан изненада Скорчев и топката влезе във вратата му.

След получения гол футболистите на Берое продължиха да пропускат. Ангелов бе изведен сам срещу вратаря на Брашов в 84-та минута, но ударът му бе отразен. В 86-та минута Чепилов центрира в наказателното поле на Брашов, след което Емил Ангелов стреля с глава, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.

Берое успя да изравни резултата в 90-та минута, когато Чепилов центрира в наказателното поле на Брашов, топката бе овладяна от Емил Ангелов, който шутира, но кълбото срещна левия стълб на вратата на румънския отбор и при добавката Иван Горанов отбеляза за крайното 2:2.

Следващата контрола на Берое е в петък (10 февруари) срещу украинския Авангард Краматорск от 11 часа.