Берое е на път да продаде българския национал Венцислав Христов в украинския Металург Донецк.

Очаква се нападателят да пътува за турския курорт Белек във вторник, където ще трябва да премине задължителните медицински изследвания преди да бъде финализирана сделката. Металург в момента е на подготовка в Турция.

Двата клуба са на финалната права на преговорите. Според информация на Гонг Берое ще получи 200 хиляди евро, а от Металург ще преведат парите на българския отбор наведнъж.

Сделката при всички положения трябва да бъде финализирана най-късно до 28 февруари, когато затваря трансферният прозорец.

Металург Донецк е на осмо място във временното класиране на украинското първенство.

В украинския отбор Венцислав Христов ще играе с бившите футболисти на ЦСКА Жуниор Мораес и Грегъри Нелсън. В момента треньор на Металург е руският специалист Сергей Ташуйев.

25-годишният футболист бе желан от старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, като дори двата клуба бяха постигнали принципна договорка за трансфера, но от „армейския” клуб не успяха да съберат парите, за да финализират привличането на Христов на „Българска армия”.

Лудогорец също проявяваше интерес към българския национал, но поради различни причини до трансфер на играча в Разград не се стигна.