Берое привлече бившия вратар на ЦСКА и Локомотив Пловдив Иван Караджов. Той подписа договор с отбора за 2,5 години.

Очаква се Караджов да дебютира със зелено-бялата фланелка още в утрешната контрола с Черноморец, която ще се играе в Поморие от 14 ч.

"Надявам се всичко да е наред, както за мен, така и за отбора. Искам да успеем да си свършим добре работата и се представим на ниво в първенството. Надявам се, че ще отстраним Пирин Гоце Делчев и ще стигнем колкото се може по-далеч в турнира за Купата на България. Познавам се с повечето футболисти на Берое. Посрещнаха ме топло и се надявам занапред да бъде така", каза Караджов веднага след подписването на своя договор.

Иван Караджов е роден на 12 юли 1989 г. в Кресна. Висок е 191 см и играе на поста вратар. Започва кариерата си в школата на ЦСКА, където подписва и първия си професионален договор, но е преотстъпен на Рилски спортист Самоков, където е под рамката на вратата в 21 срещи.

През 2008 г. се завръща в ЦСКА, където остава до 2011 г. и записва участие в 38 срещи на столичани. През януари 2012 г. е привлечен в Локомотив Пловдив и през пролетния дял взима участие в 16 мача на тима.

Караджов е бивш младежки национал на България и взима участие в Европейското първенство за младежи до 19 г. през 2008 г. в Чехия. През 2009 г. получава повиквателна и за представителния тим на България за мачовете срещу Грузия и Кипър.

Вратарят е носител на Суперкупата на България за 2008 г. и Купата на България през 2011 г. с ЦСКА.