Ханс Кодрич ще води Берое в следващите дни. Днес хърватинът с швейцарски паспорт пристига в България след като през последните дни бе в телефонни преговори с ръководството на Берое, съобщава beroe.eu. Той обаче няма да подпише директно предложения му двугодишен договор със „зелените", а ще изчака една седмица, в която ще води тренировките без договор, за да се запознае със ситуацията и обстановката в отбора преди да вземе окончателно решение, дали да води отбора през следващия сезон. Кодрич вече беше треньор на Берое през 2005 г., когато бе уволнен от предишния собственик и заменен с Петко Петков. Именно сегашният спортно-технически директор бе в основата на изгонването на Кодрич тогава. Със съветите си той настрои собственика срещу треньора и се стигна до позорното изявление, че той бил физкултурник.

Ханс Кодрич е един от обичаните в миналото треньори на Берое. На рождения му ден, който бе на мач срещу Локомотив (Пловдив) на стадиона в парк Лаута привържениците издигнаха плакат на сърбо-хърватски „Честити родан дан”, а в сектора бяха направени огромни букви изписващи „Hansi is the man”. С това феновете оказаха подкрепата си за треньора, който бе станал обект на множество интриги и завери заради завист. След загуба със 7:0 от ЦСКА в София Кодрич бе практически уволнен. За да не плаща неустойката по договора му предишният собственик обаче тарикатски обяви треньорски тандем между Кодрич и Петко Петков, а сегашният спортно-технически директор му възлагаше „отговорните” задачи да наблюдава бъдещите съперници на Берое.

Кодрич е роден на 10 септември 1945 г. в град Сисак, бивша Югославия, днешна Хърватска. Хърватското му първо име е Иван.

Като футболист Кодрич е младежки национал на Югославия, а освен в родината си натрупва и международен опит в Патро-Енген (Белгия), Рода (Кекраде, Холандия), Алемания (Аахен, Германия) и Гренхен (Швейцария).