Берое се наложи с 2:1 като гост на Сливен в последна проверка преди началото на пролетния полусезон в А група. Двата състава си разделиха по едно полувреме, но по-настоятелните и точни старозагорци заслужено се поздравиха с успеха.

Сливен действаше твърде апатично и разсеяно през първите 45 минути и допусна два бързи гола. Във втората минута Дончо Атанасов се възползва от грешка на Ивелин Янев в отбрана и откри резултата, след като бе изведен добре от Георги Андонов.

Домакините бяха разстроени в защита и от напускането на един от основните си футболисти в задни позиции Стефан Киков заради контузия в 10-та минута. Веднага след това Дончо Атанасов реализира и втори гол, след като бе намерен от Генчев, и се справи със защитник на домакините, прехвърли Караманов и реализира за 2:0 в полза на Берое. До края на частта момчетата на Илиян Илиев владееха инициативата, но не успяха да отбележат повече. Единственото по-опасно положение за Сливен бе в 39-та минута, когато плътен удар на Петър Стоянов мина на два метра покрай вратата на гостите.

Сливен стартира по-добре второто полувреме, но отново нямаше 100-процентови ситуации да намали резултата. Напротив, в 54-та минута Искрен Писаров изведе Танев по дясното крило, той финтира защитник и центрира към Дончо Атанасов, чийто удар срещна напречната греда. Четирите смени, които направи Драголюб Симонович през втората част дадоха резултат в едно попадение, в края на двубоя. В 87-та минута след нарушение срещу Христов, Ивелин Янев изпълни чудесно пряк свободен удар, което оформи и крайното 1:2.