На 12 април се навършват 25 години от спечелването на шампионската титла от Берое. На тази дата през 1986 г. Берое побеждава Славия с гол на сегашния изпълнителен директор Васил Драголов пред 40 000 зелено-бели фенове под Аязмото в последния кръг на първенството и спечелва титлата.

Тържествата по този повод са концентрирани в края на седмицата. В петък /15 април/ легендите на българския рок Сигнал ще изнесат празничен концерт под надслов "Зелен Сигнал", който ще се проведе в Общинската спортна зала (бивша зала ДЗУ) от 19 часа, а подгряваща група ще бъде старозагорската "Кота 0". Билетите за тържественото събитие са на цена от 10 лева за възрастни и 5 лева за ученици до 12 години и вече се продават във фенмагазина на Берое на улица "Свети Княз Борис" 67.

В деня на концерта билети ще се продават и на място в залата на същата цена. Организаторите на проявата – "Столичен фенклуб Берое" и "Национален фенклуб Берое" обявиха, че всички приходи от празничната проява ще бъдат дарени за заснемането на документален филм за историята на зеления отбор.

В събота /16 април/ от 12.30 ч. на ст. Берое зелено-белите ветерани ще изиграят демонстративен мач, а от 15 ч. е двубоят срещу Миньор Перник от А ПФГ. В неделя пък ще се проведе приятелски футболен турнир за фенове "Купата на Берое".

Турнирът се организира от Beroe Online и Национален фенклуб Берое - Стара Загора със съдействието на ПФК Берое, Община Стара Загора и Областният съвет на БФС в Стара Загора. В него ще вземат участие 14 отбора свързани пряко с Берое. Срещите започват от 9 часа на 17 април на Изкуствено игрище на спортен комплекс "Берое". Финалът ще е от 17 часа, а след това е награждаването на победителите.

Това е Трето издание на турнира за Купата на Берое. Двукратен победител в него е отбора на Столичен фенклуб Берое 1916, които ще участват и тази година в турнира в опита си да защитят отново титлата. За всички зрители и участници ще е подготвена развлекателна програма и музика, както и солидно количество скара и бира.

Ръководството, треньорският щаб и футболистите на Берое канят всички съпричастни към зелено-бялата идея да се включат във всички прояви и заедно да отпразнуваме славната победа на любимия отбор.