Председателят на Съвета на Директорите на Берое Дамян Георгиев обяви, че бъдещето на отбора е сигурно и ситуацията в клуба е спокойна. Той увери, че до края на месеца всички задължения на клуба ще бъдат изчистени.

„Ситуацията в клуба е нормална. Водим постоянно преговори за нови спонсорски договори, както и подновяваме старите си. Смятам, че до края на месеца всички задължения, които имаме ще бъдат погасени, а също така ще имаме достатъчно сключени договори за реклама, които ще гарантират бъдещето на Берое”, сподели Георгиев.

Председателят на Съвета на Директорите на Берое не очаква да има проблеми с лицензирането на клуба за евротурнирите.

"Трябва да изплатим две заплати на футболистите и част от едни обещани премии и това, което се надяваме и очаквам със сигурност да се случи е до края на месец ммай Берое да не дължи пари изобщо. Това е ситуацията в момента в Берое", добави шефът на заралии.

„Очаквам още днес да подпиша нов спонсорски договор с бизнесмен от града. В момента водим разговори с много фирми, спонсори и рекламодатели, които, надявам се, ще успеят да осигурят финансирането на Берое занапред. Аз лично не съм разговарял с Николай Гигов и не знам за негов интерес. Има много слухове, но нищо конкретно”, каза още Дамян Георгиев.