Берое победи Банско с 2:1 в третата контрола от началото на подготовката си. На стадион „Септември“ в Смолян старозагорци надиграха своя съперник и победиха с голове на Венци Христов, Георги Андонов и Дончо Атанасов. Почетното попадение за Банско реализира Сергей Георгиев.

Носителят на Купата на България налагаше дълбока преса през почти целия мач като най-силна бе тя в първите 30 минути, когато отборът на Петър Хубчев имаше много силно надмощие.

За Берое това бе втора победа в проверките след успеха с 4:1 над Любимец в първия мач. Преди три дни участникът в Лига Европа пък завърши 0:0 с Пирин Гоце Делчев.

Мачът в Смолян започна с преимущество на старозагорци, които контролираха повече топката и създадоха няколко интересни ситуации пред вратата на Банско, при които Венци Христов и Георги Андонов направиха пропуски.

Логичното се случи и в 28-а минута Берое поведе. Елиаш открадна топката от футболист на Банско в центъра на терена, след което подаде към Георги Андонов, а той пусна много хубав извеждащ пас към Венци Христов. Нападателят нахлу в наказателното поле на Банско и със силен удар в горния ляв ъгъл вкара във вратата на Ганев.

Изненадващо обаче втородивизионният отбор изравни само 2 минути по-късно. След центриране от фаул в наказателното поле на Берое, Сергей Георгиев бе оставен на втората греда и с глава прати топката в горния десен ъгъл на Караджов.

Малко след това удар на Иван Горанов бе избит от защитник на метър пред голлинията, но все пак в последните секунди на първата част Берое отново поведе. Иво Иванов се пребори за една топка в центъра на терена, подаде към Венци Христов, който технично продължи веднага към Георги Андонов. Той остана сам срещу Ганев и отблизо го разстреля за 2:1, пращайки топката в левия ъгъл.

През второто полувреме двата треньора направиха доста смени. Берое продължи да бъде по-добрият отбор на терена и в края на мача успя да стигне до трети гол. В 89-а минута Здравко Илиев центрира отдясно в наказателното поле на Банско, където на втора греда Дончо Атанасов се възползва от неразбирателството на защитниците и успя да вкара за крайното 3:1.

Подготовката на Берое продължава с контрола срещу Раковски през уикенда.

Мачът минута по минута можете да видите ТУК!