Футболистите на Берое за пореден път спряха тренировки. Причината – тежката обстановка в клуба заради липсата на ръководство, средства за заплати и провеждане на официални мачове.

„Отборът се разпада. Никой не ни търси, никой не се интересува от нас, най-вероятно мач срещу Видима Раковски няма да има”, това заяви изпълняващият функциите на старши треньор Николай Демирев.

Днес в 14.30 играчите се събраха на стадиона под аязмото, но не проведоха тренировка.

„Момчетата са абсолютно демотивирани, а и аз смятам, че няма смисъл да тренираме в такава ситуация”, каза още Демирев. Той допълни, че и ДЮШ на Берое вече не функционира, заради липса на пари.

Футболистите не са получавали заплатите си вече 4 месеца. Отборът бе издържан в определени моменти от старозагорски бизнесмени от партия ЛИДЕР, но след местните избори финансирането бе прекратено. Средствата за последната шампионатна среща срещу Спартак Вн бяха поети от областния координатор на партия ГЕРБ Недялко Недялков. До момента обаче никой не е обещавал, че ще плати за следващия мач на Берое.

Николай Демирев каза, че дори и да се намери човек, който да плати необходимата сума, това ще е временно решение и не е изход от абсурдната ситуация, в която се намира отборът.