Треньорите и футболистите на Берое отправиха своя апел към управниците на Стара Загора, и фирмите в града, да направят всичко възможно да спасят отбора от тежката финансова криза. Те написаха специална декларация, в която благодариха на всички свои благодетели и привържениците на тима, изразявайки надеждата си Берое да бъде измъкнат от неприятното положение. Декларацията е подписана от старши треньора Илиан Илиев, двамата му помощници Ивко Ганчев и Стойчо Драгов, и капитана на отбора Слави Жеков.

Ето и пълният текст:

„ДЕКЛАРАЦИЯ

от името на треньорското ръководство и футболистите на ПФК Берое

Ние, треньорите и футболистите на Берое, искаме да изкажем благодарността и признанието си към всички онези, които в последните близо 2 години са били, са и продължават да бъдат с нас - на привържениците, които всеки мач са зад нас и носят топлина и радост в сърцата ни с подкрепата си; на ръководителите, които ни уверяват, че правят каквото е по силите им да осигурят финансиране в тези тежки мигове; на бизнеса, който макар и скромно, ни подкрепя.

Не искаме и не можем обаче да приемем положението в което се намира Берое днес. През последните година и 10 месеца ние успяхме да станем единен и силен отбор, който респектира с името си противниците, който радва привържениците и който защитава умело емблемата на Стара Загора. Всички ние искаме да продължим мечтите си в този тим. Искамеда продължим заедно.

Затова отправяме своя апел към Вас - кмета на града проф. Светлин Танчев, общинските съветници от всички партии, областния управител Йордан Николов, както и към всички ръководители на фирми в града да обърнете адекватно внимание на финансовите проблеми в отбора. Не бива и не трябва да позволявате всичко да приключи така лесно. Стара Загора трябва и ще се бори за отбора си, за който всеки от нас остави частица от себе си.

Хората повярваха в нас и ние им се отблагодарихме на терена. Сега ние вярваме във вас, че можете да измъкнете отбора от кризата - не ни разочаровайте.

С уважение,

от името на треньорите и футболистите на ПФК Берое:

Илиан Илиев – ст. треньор

Ивко Ганчев – пом. треньор

Стойчо Драгов – пом. треньор

Слави Жеков – капитан”