Берое препъна шампиона Литекс и двата отбора завършиха 1:1 в мач от втория кръг на А група, който се игра пред около 6 хиляди зрители на градския стадион в „Стара Загора”.

Първите минути в началото на срещата бяха за домакините, които обаче не успяха да се възползват от превеса, който имаха. Постепенно играчите взеха надмощие и в 15-та минута Том нахлу в наказателното поле на Берое и стреля, но Илчев се намеси и спаси.

Литекс успя да поведе в резултата в 23-та минута, когато Том изведе много добре Светослав Тодоров, който размина Бачев и нахлу в наказателното поле на Берое, след което с техничен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Илчев.

До края на първото полувреме футболистите на Литекс имаха надмощие и пропуснаха нови положения пред вратата на Карамфил Илчев.

През второто полувреме играчите на Берое играха по-добре и още в 47-та минута Младенов падна в наказателното поле на Литекс след сблъсък с Йеленкович, след което домакините имаха претенции за дузпа, но съдията не даде такава.

Футболистите на Литекс реагираха и в 49-та минута Попов напредна, но се засуети и подаде към Том, който му върна и нападателят на Литекс стреля със задна ножица, но Карамфил Илчев плонжира и спаси.

Последваха силни минути за Берое, но опасностите пред вратата на Голубович бяха рядкост. Играчите на Илиан Илиев трудно стигнаха до голова ситуация, като повече се разчиташе на изсипване на топката в наказателното поле на Литекс.

В последния четвърт час удари на Златинов и Жеков бяха отразени от Урош Голубович. В 82-та минута Том бе изведен сам срещу Илчев и стреля, но вратарят на Берое спаси.

Все пак Берое успя да отбележи изравнителен гол в 90-та минута, когато Владислав Златинов стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле на Литекс и прати топката в левия ъгъл на Голубович за крайното 1:1.

Литекс вече има актив от 4 точки, а Берое е с 1, след като мачът от първия кръг на заралии със Сливен бе отложен.