Председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев разкри, че 100 легенди на клуба ще бъдат отличени по повод вековния юбилей. Te ще бъдат наградени със специални плакети. 

Освен това по повод 100-годишнината на Берое ще бъда създадена песен от Стефан Вълдобрев, който е автор на текста и музиката.  Световната премиера на парчето ще бъде на 6 май в социалните мрежи и сайтовете за видео споделяне. Песента ще бъде придружена и с видеоклип.

Берое също така организира международен детски футболен турнир, който ще се проведе на 18 и 19 мач и ще бъде за набор 2002. От клуба вече са изпратили покани до редица клубове, като се очаква потвърждение за тяхното участие.

„Това е добра инициатива, защото и начинаещите футболисти ще усетят празника“, коментира Русев.

„Светът наистина говори за Берое. Това го казвам след като се върнах в петък от Лисабон. Бях на посещение в побратимия град Барейро. Техният отбор носи символите на Берое и се казва Барейро Стара Загора. Отправих им покана да дойдат и те да участват“, каза Иванка Сотирова – зам. кмет на Стара Загора.

„Няма как да не пропуснем ветераните на Берое, които ще играят мач срещу Криля Советов, като трябва да се уточни датата и часът, което ще бъде оповестено допълнително“, каза още Илко Русев.