Двудневен музикален фестивал организират феновете на Берое със
съдействието на община Стара Загора тази събота и неделя. В общинската спортна зала (бивша зала ДЗУ) и двата дни от 19:00 часа старозагорци ще имат възможността да се насладят на авторска музика, направена също от жители на града и беройци. Хип-хоп, бийтбокс, брейкденс, рок и метъл са обединени във фестивала BEROE ROCKS, който води своето начало от софийския клуб Маската, където общо около 500 старозагорци празнуваха с музиката на групи от Града на липите, поетите и правите улици на два пъти през тази година. За първи път фенове на Берое обаче
организират толкова мащабен двудневен музикален фестивал в Стара Загора.

Първият фестивален ден - 26.12. започва в 19 часа, а началото ще дадат хип-хоп бандата СтЗ отбора, публиката ще радват още Samm the Man and Ramones с бийтбокс, а брейк танци ще изпълнят Art from the Heart. Инди рок ще предложат на посетителите на фестивала The Grasseates. Ракия Трио и култовите Little Bitch Company с тяхната песен "Под знаме зелено" ще закрият първата фестивална вечер.

В неделя дамската рок група Head_lines ще открие джамбурето. Дамите ще загреят публиката за прогресив рок бандата No Recharge. Любовта е водеща тематика на Rusnaka Records Band, които ще последват. Вечерта обаче ще приключи с дет метъл и траш - Foeticide и невероятните в доброто старо време Троскот.

Входът за всяка вечер е само по 5 лв., има и комбиниран билет за двете фестивални вечери - по 8 лв. И този фестивал ще има благотворителен характер. Приходите от фестивала ще бъдат дарени в кампанията "Да запазим историята на Берое на филмова лента" за направата на документален филм за историята на Берое. Наскоро Стефан Вълдобрев потвърди, че ще бъде режисьор на филма!

Тъй като се организира със съдействието на община Стара Загора BEROE ROCKS е един нов акцент в коледните тържества. "За учениците, студентите и порасналите млади в града – това ще е събитие, което не се е случвало от години. Ще се събере публика – по Коледа всички са у дома. Дори и онези, които са пръснати като студенти в Западна Европа и в САЩ", казват организаторите. "С този фестивал градът ще получи нещо качествено ново. Нещо ценно и различно. Какъв по-хубав начин да помогнем на Берое от това да зарадваме неговите привърженици. Именно сега - когато Берое отново разчита на своя град и когато градът отново
започва да се гордее с Берое", допълват те.