Берое постигна успех с 2:1 като гост над Локо Пд в мач от предпоследния 29-ти кръг на А група. Христо Златински изведе тима си в 52-ата минута, а попаденията на старозагорци бяха дело на Джери Ситое и Георги Андонов.

Двубоят, който нямаше особено значение с оглед разположението на двата тима във временното класиране кръг преди края, започна с натиск от страна на „заралии“. Момчетата на Петър Хубчев, които само преди дни вдигнаха Купата на България, побеждавайки Левски с дузпи, спретнаха няколко хубави атаки в първите минути на срещата. В 9-ата минута Георги Андонов бе оставен да стреля от удобна позиция, но ударът му бе слаб и Йордан Господинов улови. Минути след това отново същият играч бе в основата на нова хубава атака за тима си, която обаче не бе увенчана с успех. В 15-ата минута гостите пропуснаха едно от най-чистите си положения. Ивайло Димитров подари топката на Еуженио в наказателното поле, той веднага комбинира с Джери Ситое, който на празна врата, при опита си да спре топката сгреши и защитата на „смърфовете“ изчисти. Последваха нови силни минути за гостите, които организираха нови добри атаки и можеха повече да съжаляват, че не водят в резултата в тези минути. При този резултат двата екипа се оттеглиха на почивка.

След подновяването на играта пловдивчани откриха резултата. След чудесно изпълнен пряк свободен удар, капитанът на „смърфовете“ Христо Златински прати топката зад Иван Караджов за 1:0.

Малко след попадението Еуженио се опита да прехвърли Йордан Господинов, но топката излезе в ъглов удар. След изпълнението на корнера Георги Динков се размина с топката. В 69-ата минута Ивайло Димитров фаулира Иван Горанов и се самоконтузи. Димитров бе заменен от Запрян Запрянов след тази ситуация, като останаха съмнения за сериозна травма.

Три минути преди края на редовните 90, беройци върнаха гола пасив. След добре изпълнен ъглов удар от Амир Саюд, Джери Ситое възстанови равенството. Точно две минути след това по идентичен начин „заралии“ излязоха напред в резултата. Саюд изпълни корнер, а Георги Андонов с глава оформи крайното 1:2.

След този мач Берое е 7-ми с 42 пункта, а Локо Пд е 9-ти с 39 точки.