Отборът на Берое победи с 3:1 Ботев Пловдив в мач от 12-я кръг на А група. Домакините от Стара Загора успяха да се мобилизират и да стигнат до успеха, въпреки че допуснаха „канарчетата” да поведат в резултата.

Първото попадение падна още в 8-та минута на двубоя. Дзанолети отне топката в центъра на терена, напредна дълбоко в наказателното поле, вратарят Пейков излезе напред, но Дзанолети стреля от малък ъгъл и вкара за 1:0.

Това обаче не отчая домакините. Само четири минути по-късно падна и изравнителното попадение. Георги Андонов засече центриране на Димитров, за да се разпише за 1:1.

До края на първото полувреме зрителите на стадиона в Стара Загора не видяха повече голове. За сметка на това феновете на „зелените” имаха повод за радост след последния съдийски сигнал. Причината – играчите на Илиян Илиев вкараха още два гола.

В 58-та минута Берое вкара, макар и малко куриозен гол. След разбъркване в наказателното поле, една балонна топка подлъга защитниците и вратаря Бриньоли, които си попречиха взаимно, докато влезлият като резерва Искрен Писаров се възползва от неразбирателството на съперниците и вкара за 2:1.

Последният гол падна в 64-та минута от дузпа. Искрен Писаров бе фаулиран в пеналта, а главният рефер Ахмед Ахмед показа бялата точка. Георги Андонов вкара за крайното 3:1.

С тези три точки отборът на Берое заема 5-о място с 20 точки, докато Ботев е на дъното с едва четири в актива си.