Берое успя да победи с 2:1 Беласица в Стара Загора в мач от 11-ия кръг на А футболна група. В герой за домакините се превърна Иво Иванов, който реализира и двете попадения за своя отбор. Единственото попадение за петричани вкара Ду Бала.

Първото полувреме на стадион „Берое” не предложи нищо особено на зрителите, които не станаха свидетели на кой знае колко атрактивни голови положения. Единствената по-опасна акция се случи в 17-та минута, когато след центриране на Слави Жеков Ваня Джаферович стреля с глава от 7-8 метра, но уцели напречната греда на гостите.

След друга опасна атака на петричани Личков отправи страхотен удар към мрежата на Беконо, но топката излезе в аут. Ду Бала обаче не пропусна пет минути преди почивката и се разписа за 1:0 след центриране на Маркес.

През втората част „заралии” значително се активизираха и логично стигнаха до успеха след два гола на Иво Иванов. Преди това обаче в 58-та минута Ду Бала пропусна да реализира дузпа. В 67-та минута Милен Христов центрира от дясно близо до тъч линията. Вратарят на Бела увисва и на празна врата Иво Иванов се разписа за 1:1. секунди преди последния съдийски сигнал отново Иванов вкара и подари ценни три точки на Берое.

„Заралии” са на девето място в класирането с 12 точки, а Беласица е на последната 16-а позиция със 7.