Председателят на Съвета на Директорите и Изпълнителен директор на Берое Илко Русев заяви за Гонг, че в клуба към момента няма постъпили оферти за нападателя Венцислав Христов. Той добави, че през януари може да има някакво развитие, но в момента Венцислав Христов е футболист на Берое.

На някои играчи им изтичат договорите в края на сезона. Каква е ситуацията?

Треньорите трябва да дадат оценка за представянето на футболистите, след което да пристъпим към някакви разговори. С една част от футболистите умишлено изчакваме да видим как ще влязат в мачовете през пролетта, тъй като не искаме да даваме заключения и да влизаме в крайни оценки за бъдещ договор. Умишлено изчакваме. Предполагам, че до края на април ще сме наясно с играчите, на които ще предложим удължаването на договорите, а също така и с тези, които ще се разделим.

Има ли футболисти на Берое, към които има интерес от други отбори?

В момента единствено има развитие с Иван Горанов. Разбрали сме се с условията за неговото преминаване в Литекс. Нещата са факт. За други футболисти няма нищо конкретно, така че те са играчи на Берое.

Какво е бъдещето на Венцислав Христов?

Спекулациите за бъдещето на Венцислав Христов са по-скоро в медийното пространство. Никой конкретно не се е свързал с нас, с твърдото решение да привлече Венцислав Христов и да се стигне до някакви преговори. Не казвам, че няма време, защото още не е отворил трансферният прозорец. Може да има някакво развитие, но на този етап нещата са ясни. Венци Христов е наш футболист и в момента не преговаряме с нито един клуб.