Четирите отбора от А група, сигурни за участие в турнира в Албена, са Берое, Монтана, Светкавица и Калиакра. Турнирът ще се проведе от 2 до 11 февруари.

Два втородивизионни тима също ще се включат в турнира. Става въпрос за Спартак Вн и Спортист Своге. Международното участие се свежда до македонски и румънски отбор.

Тимовете ще бъдат разпределени в две групи. След като като се изиграят мачовете в груповата фаза, първите отбори от двете групи ще се срещнат помежду си, на същия принцип ще играят двата втори, трети и четвърти, за да се оформи крайното класиране.

Организаторите гарантират на всеки отбор участник по 4 изиграни мача. Победителят ще прибере наградния фонд от 3000 лв. Срещите ще се играят в Албена, поне два в Каварна, а финалът ще бъде на стадион „Спартак” във Варна.  Турнирът се провежда със съдействието на БФС. ЗС на БФС във Варна ще осигури съдиите, които ще ръководят срещите.

Организаторът на турнира Ники Златев разкри за Дарик радио, че ще бъде отправена покана към съдия №1 на България за 2011-а година  Станислав Тодоров да ръководи един от мачовете.

В първата половина на месец март има идея да се възобнови провеждането и на женския футболен турнир. Ники Златев разкри, че интерес за участие вече са проявили националните тимове на Беларус и Казахстан.