В мач от 16-я кръг на А група Берое изпусна да започне с победа пролетния дял на шампионата, след като завърши 2:2 като домакин на Славия.

На стадиона под Аязмото присъстваха областната управителка Мария Нейков, Антон Андронов, представител на Христо Ковачки - генерал Димитров и други отговорни фактори. Мачът наблюдаваха Владан Милосавлевич и руснака Александър Буклеев.

Още във втората минута домакините поведоха, след като Атанас Апостолов пое топката, след което преодоля топката и с хубав удар отбеляза първия гол в срещата.

Четири минути по-късно Владислав Златинов покачи резултата след като се озова сам срещу един защитник, пое топката, напредна добре и технично стреля от границата на наказателното поле над плонжа на вратаря на Славия Йордан Господинов.

Берое доминираше изцяло през първото полувреме, но пропуски направиха Костадин Видолов, Дончо Атанасов и Владислав Златинов.

Все пак Славия стигна до гол в края на полувремето. В 44-та минута Илия Илиев нахлу в наказателното поле на Берое и с хубав шут намали резултата.

През вторите 45 минути отново домакините имаха предимство, но така и не успяха да реализират трето попадение във вратата на „белите”.

В трета минута от даденото от съдията продължение на мача Славия получи право да изпълнява ъглов удар. Топката бе центрирана в наказателното поле на Берое, където най-съобразителен се оказа Милан Коприваров и той изравни резултата и донесе важна точка за „белите” при гостуването им в Стара Загора.

В последните секунди на срещата Орлин Орлинов от Славия и Диан Генчев от Берое бяха изгонени с директни червени картони от съдията Ангел Ангелов.