В мач от 25-я кръг на А група Берое изпусна да победи Литекс и двата отбора завършиха 2:2, като гостите се добраха до точката в последните секунди на срещата.

Ловчанлии започнаха по-силно мача, но три фрапантни пропуска направиха Манолев, Сандриньо и Янкович.

В 25-та минута все пак гостите стигнаха логично до гол във вратата на старозагорци, след като Бибишков подаде на Янкович, който продължи топката към Том, който се откъсна от защитата на Берое и прати кълбото в мрежата на Пламен Колев.

В последната минута от редовното време на първото полувреме Скерлев събори Буклеев в наказателното поле на Литекс и съдията Ангел Бекяров даде дузпа за домакините. Наказателният удар бе реализиран от Костадин Видолов, който изравни резултата.

В 51-та минута Том напредна в наказателното поле на Берое, след което подаде на Манолев, но неговият удар срещне напречната греда на вратата на Пламен Колев.

Минута по-късно Дончо Атанасов се измъкна от защитниците на Литекс, след което преодоля и вратаря Тодор Тодоров и прати топката в мрежата на гостите.

В 64-та минута последва центриране в наказателното поле на Берое, където Камбон засече топката, но тя срещна лявата греда на вратата на Пламен Колев.

В 89-та минута Бибишков получи чудесен шанс да изравни резултата, но ударът му от точката дузпата излезе в аут.

В първата минута от даденото от съдията продължение Том изсипа топката в наказателното поле на домакините, и Бибишков с глава донесе точката за ловчанлии.

След това равенство Берое вече има 24 точки и е на шест от зоната на изпадащите, докато Литекс остава на четвърто място, но е само с една точка преднина пред Славия и с пет точки пасив от третия Локомотив София.