Гол на Петър Костадинов в 85-та минута спаси Берое от първа домакинска загуба от началото на сезона. В последен мач от 8-мия кръг заралии завършиха наравно 1:1 срещу Пирин, въпреки че почти цял мач изоставаха в резултата.

Гостите от Благоевград бяха по-добрият отбор през по-голямата част от двубоя, но не можаха да се възползват от многото грешки в отбраната на Берое и да вкарат втори гол, с който да решат изхода на мача.

Резултатът бе открит в 24-та минута, когато Даниел Пеев се възползва от грешно подаване на Тодор Тодоров, открадна топката и след чудесен пробив отдясно и прецизен диагонален удар откри резултата.

През второто полувреме гостите опитаха да удвоят преднината си, но Даниел Пеев и Даниел Младенов на два пъти пропуснаха много изгодни шансове за гол.

В последните десетина минута на мача беройци се втурнаха в атака, за да се спасят от загуба и в крайна сметка постигнаха целта си. В 85-та минута Петър Костадинов се възползва от разбъркване в наказателното поле на Пирин и от малък ъгъл заби топката във вратата на Ганев, като по този начин донесе точката за своя отбор.

Във временното класиране Берое е на шесто място с 12 точки, а Пирин е 11-ти с 9.