Трета поредна победа записа Берое, с 1:0 над Славия, в първа среща от 11-я кръг на А група. Това бе и първият мач под новото осветление на стадиона в Стара Загора, и се игра при сериозен зрителски интерес. Беройци прекъснаха и серията от пет победи на сметката на Славия.

Арбитърът Ивайло Стоянов, който ръководи втори сериозен сблъсък, само 48 часа след като бе в Ловеч на дербито Литекс-Лудогорец, пак се показа със строгостта си и накъса играта с общо 10 жълти картона и купища нарушения. И двата щаба имаха много претенции към съдийството, не само към неговите грешни решения, но и точно към факта, че играта бива спирана прекалено често.

Двубоят се отличи повече с битката на терена, като футболистите не щадяха сили в единоборствата, и влизаха оптимално мощно във всяко от тях.

Единственото попадение падна в 30-та минута, а негов автор стана Емил Ангелов. Петър Димитров нахлу в наказателното поле на Славия, където се получи разбъркване и най-съобразителен бе Бабангида, който отблизо вкара за 1:0. Голът сякаш стресна гостите, и до края на полувремето те не успяха да се ориентират. Берое имаше повече положения до почивката, а продължи добре и след нея.

Стефан Велев пропусна най-чистата ситуация през второто полувреме, когато излезе очи в очи с Дани Златков, но опитният бранител го затвори, и Велев шутира от десетина метра над напречната греда.

Опитите на Славия да стигне поне до равенство, което също нямаше да е нелогичен резултат, не доведоха до нищо, и повечето атаки на столичани бяха спирани в ранните им етапи.

Смените, картоните и нарушенията попречиха през второто полувреме да се играе много футбол, и така двубоят приключи с победата на Берое.

В последните мигове от мача фен на Берое нахлу на терена, което със сигурност ще коства някаква санкция на тима.

Старозагорци се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече събраха 10 точки, докато Славия е с 19 на шесто място.