Берое препъна Левски по пътя към титлата, след като в мач от 27-я кръг на А футболна група „сините” не успяха да победят като гост старозагорци. Срещата приключи при резултат 0:0, а шампионите изпуснаха дузпа. Така след нулевото равенство ЦСКА и Локомотив Сф са само на две точки след лидера в класирането – Левски.

Най-оспорваният момент в срещата бе в 55-та минута на двубоя, когато главният съдия Станислав Тодоров отсъди дузпа в полза на шампионите. Петър Колев получи жълт картон за нарушение срещу Станислав Ангелов, а Димитър Телкийски изпълни 11-метровия наказателен удар, но вратарят на Берое Беконо опази мрежата си непокътната.

Стражът на домакините има най-голям принос за измъкнатата точка от Левски, превърналият се в герой за Берое Беконо спаси 100-процентовите положения на момчетата на Станимир Стоилов.

Първото полувреме приключи без голове. Горещото време в Стара Загора оказа своето влияние върху футболистите на двата отбора.

Играчите трудно стигаха до наказателните полета, но отборът на Левски предимно владееше инициативата. „Сините” създадоха само две по-чисти положения през първата част пред вратата на Беконо.

Още в петата минута на двубоя Ричард Еромоигбе взе топката в половината на домакините, влезе в наказателното поле и стреля много силно с десния крак, но не успя да открие резултата.

В средата на първото полувреме Валери Домовчийски отправи страхотен удар от дъгата на големия пеналт, но топката отново не се оказа в мрежата на Берое.

Домакините от Стара Загора също имаха своя шанс за гол. Киси опита директен удар към врата на шампионите от фаул, но Георги Петков се справи с това положение без особени проблеми.

Освен дузпата Димитър Телкийски изпусна още едно по-сериозно положение през втората част на срещата. Халфът не успя да отбележи от около метър от голлинията, след като засече топка насочена с глава от Емил Ангелов в 64-та минута.

Валери Домовчийски и Седрик Бардон също не реализираха създадените положения.

Въпреки по-голямата инициатива на Левски, домакините също можеха да стигнат до заветния гол през втората част. В 58-та минута Киси стреля от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут.

Така след нулевото равенство в Стара Загора „сините” остават начело в класирането на А група, но само на две точки от преследвачите си ЦСКА и Локомотив Сф, които са с по 66 точки в актива си.