Ръководствата на Берое и Таврия Симферопол се разбраха за трансфера на португалския футболист Давид Каядо, разбра Гонг.

Украинския клуб увеличи офертата си за 26-годишния футболист и двете страни успяха да постигнат споразумение, за да бъде финализирана сделката.

Таврия ще плати около 70 хиляди евро на Берое, а старозагорският клуб ще вземе 10% и при евентуален следващ трансфер на Каядо. Сумата не е много голяма, но е от полза на старозагорци, които ако не бяха продали сега Каядо, през лятото щяха да го изпуснат без пари, тъй като договорът му изтича в края на сезона.

Португалското крило ще получава значително по-добра заплата, отколкото в Берое. Именно финансовото възнаграждение е една от причините Каядо да предпочете Таврия пред офертите от Черноморец Одеса, Севастопол, Ещорил и Том Томск.

Давид Каядо ще подпише договор с Таврия за година и половина или две години и половина, като това ще бъде доуточнено, когато футболистът се присъедини към украинския отбор.

26-годишният португалец още утре ще замине за Белек, където отборът на Таврия в момента е на подготвителен лагер. Каядо ще премине медицинските прегледи и ще започне тренировки под ръководството на Николай Костов.

Бившият треньор на Левски вече привлече в състава си Нуно Пинто и Бобан Грънчаров, които до преди два месеца играеха в А група.