Отборите на Берое и Калиакра отърваха ефективни наказания за нахлулата публика на старозагорци по време на мача в Каварна. Двата клуба са наказани с предупреждение за лишаване от домакинство, а също така и с по 2000 лева глоба.Беройци за навлизане на публиката на терена при спряна игра и без последствия, а каварненци за допускането на това навлизане.Дисциплинарната комисия преценява, че инцидентът е без последствия и по тази причина Берое и Калиакра не са лишени от домакинство.

С глоба от 3000 лева за хвърлени предмети, опасни за здравето е санкциониран Локомотив Пловдив. По същата причина Миньор Перник ще се раздели с 2000 лева. Санкцията за Левски за хвърлени предмети е 1000 лева глоба. Същата парична глоба бе наложена и на Ботев Враца.

Сериозно двойно наказание от общо 5 срещи и 4000 лева глоба отнася играчът на Светкавица Николай Петров. Той бе изгонен в мача с Локо София и първата санкция от 2 срещи и 3000 е за обида на съдията, а втората санкция от 3 срещи и 1000 лева за бутане на рефера. Само още един футболист от А група е със спрени състезателни права – Галин Иванов (Славия) - 1 среща и 350 лева.

Наказанията в Б група са както следва: Веселин Здравков (Пирин Гоце Делчев) 1 мач и 150 лева глоба, Георги Караканов (Септември) – 2 мач и 1500 лева глоба, Венцислав Димитров (Етър) – 2 мача и 1500 лева, Васил Гуджев (Ботев) 1 мач и 150 лева.