След като влезе в Лига Европа Берое бе поканен да гостува и в централата на европейската власт. Отборът заминава на 9 юни на тридневно посещение в централата на Европейския парламент в Брюксел, по покана на евродепутата Илиана Иванова. По време на престоя си в Белгия "зелено-белите" ще премерят сили в демонстративен мач срещу евродепутати.

"Това е огромно признание за Берое като отбор и за Стара Загора като град. Спечелената купа е резултат от работата на всички в клуба и се радвам за тази покана, тъй като тя идва като награда за труда,който въпреки трудностите, в крайна сметка се увенча с триумф. Илиана Иванова беше впечатлена от това, че само с български футболисти, половината от които са и юноши на Берое, съумяхме да вдигнем купата, да си спечелим място на европейската футболна сцена. Затова явно е решила да ни отправи предложението, заради което, естествено сме й много благодарни", сподели председателят на Съвета на директорите на старозагорския тим Дамян Георгиев.

Разходите по пътуването и престоя на старозагорската делегация, която ще включва 25 човека от клуба и петима представители на местната власт, ще бъдат поети от Илиана Иванова.