Целта, поставена пред старши треньора на Берое Едуард Ераносян е място сред първите четири отбора и участие в турнира за Купата на УЕФА от следващия сезон. Това заяви президентът на старозагорския тим Николай Банев пред Ринг ТВ.

„Едуард Ераносян е един амбициозен човек, ведър характер, така че, освен авторитета, който той притежава от миналото си, и качествата му, неговата амбиция и хъс помогнаха много на момчетата. Учуден съм, че той прие поста, чест му прави, че го стори в труден момент. За три години разговаряхме три пъти, и той най-накрая прие. Това е първият треньор, който прие моите изисквания – влизане в четворката и участие за Купата на УЕФА от догодина. Честно казано, доста футболисти си живуркаха в Берое. Надявам се това да се промени,” заяви визията си за бъдещето Банев.

Той призна още: „Най-големите ни проблеми дойдоха от изграждането на професионална организация на всички нива в клуба. Надявам се да сме постигнали вече нещо по-добро.”

„Може би не давах достатъчно време на треньорите, от които исках твърде много,” добави Банев. „Но те също нямаха достатъчно смелост да тропнат по масата, да поискат повече.”

Относно очакванията си за полуфинала за Купата на България срещу Литекс, босът на Берое заяви: „Ние не отстъпваме по нищо от първите шест отбора в класирането по отношение на база, подготовка и възстановяване на футболистите. Отиваме с чувство за респект в Ловеч, но Берое никога не е имал комплекси. В един двубой всичко може да се случи.”