Юношите на Берое Мартин Райнов и Иво Гюров, които вече излязоха от старшата възраст и са част от мъжкия отбор ще играят през есенния полусезон под наем в Етър (Велико Търново), съобщава BeroeOnline.

Треньорското ръководство на Берое се надява в "Б" група в Етър те да играят редовно и така да натрупат опит, за да могат да заместят футболисти като Диан Генчев, Петър Костадинов и Слави Жеков в близкото бъдеще.

Райнов и Гюров са считани за едни от най-големите таланти в школата на Берое в последните години.

Двамата бяха наблюдавани от Илиан Илиев и екипа им и последните 2 години са редовно с мъжкия отбор по лагерите на тима и тренират наравно с първия тим от пролетния полусезон 2010/2011. През сезон 2009/2010 и двамата играха в дублиращия тим на Берое като се представиха на високо ниво.

"Искаме да последваме примера, който успяхме да направим с Милен Танев. Той игра година и половина в Черноморец (Балчик), сега се върна при нас и е готов за титуляр. При нас има опитни хора, които със сигурност ще помогнат тази година, но трябва да им подготвим достойни заместници", обясни за Beroe Online старши-треньорът Илиан Илиев.

Двамата играчи вече записаха първи минути с фланелката на близкия до Берое тим на Етър срещу Лудогорец при представянето на отбора за новия сезон. Както е известно феновете на Етър и Берое са в отлични взаимоотношения и често гледат заедно мачове на отборите си.