Бранителят Иво Иванов и полузащитникът Диан Генчев ще пропуснат гостуването на Берое срещу Черноморец идния понеделник. Иванов няма да играе заради наказание от една среща, а Генчев е с разтежение и почти сигурно няма да попадне в групата за мача от 18-тия кръг на А група. Двубоят ще се играе в Сливен вместо в Бургас, тъй като в момента се подменя тревната настилка на стадион “Лазур” в морския град.

В състава на Берое, обаче след наказания се завръщат капитанът Слави Жеков и Станислав Бачев.

“Тимът на Черноморец е силен, въпреки липсата поради контузии на няколко основни футболисти. Не мисля, че това че играем в Сливен е някакво предимство за Берое”, каза помощник–треньорът на Берое Ивко Ганчев на днешната пресконференция. Той допълни, че лошите атмосферни условия напоследък, са влошили състоянието на терените, където тренират беройци и затова заниманията на отбора през седмицата не са били докрай пълноценни.

Ганчев допълни, че от Черноморец са искали срещата да се играе на изкуствения терен на стадиона в Поморие, но след разговор с футболистите наставникът на Берое Илиан Илиев е отказал предложението на своя колега Красимир Балъков. Мачът от 18-тия кръг на А група ще се играе в понеделник от 15:00 часа на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен.