Защитникът на Литекс изигра последния мач с фланелката на Литекс, научи Гонг. Босненският екснационал си взе довиждане с всички от спортно-техническия щаб на шампионите след загубата на "оранжевите" от Висла с 1:2 в третия квалификационен кръг от Шампионската лига.

Берберович ще стане съотборник на Валери Домовчийски във втородивизионния немски Дуисбург. Очаква се още тази седмица играчът да парафира официално.

Това е втори трансфер на Берберович от Литекс в чужбина. Преди две години той се раздели с българските шампиони, за да заиграе в турския Денизлиспор.

“Да, разбрахме се с Литекс. Така се съгласиха всички, че да ме продадат. Жалко за отбора, тук съм свикнал. Хората се грижиха за мен и аз давах максимума от себе си. Съжалявам, че тази вечер не спечелихме мача, за да се простя с отбора като голям мъж. Не съм се чул още с Домовчийски”, сподели Берберович.

“Аз имам два жълти картона и така или иначе нямаше да мога да играя за Дуисбург. Просто късмет не ни достигна. Уцелихме две греди, надиграхме ги.”

“Г-н Гриша Ганчев ми пожела успех. Без него Литекс нямаше да е толкова силен. Тук бях като у нас, като в Бодна. Хората ме приеха. Бундеслигата е много силна. Надявам се Дуисбург да влезе в елита догодина. Договорът ми е за две години”, добави още Берберович.