Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов остана доволен от спечелените три точки в днешния евромач срещу Румъния. „Трикольорите” се наложиха с 1:0 над северните съседи на Националния стадион „Васил Левски”.

„Бихме. Мисля, че показахме добра игра и заслужено взехме трите точки. Румънците също имаха много положения, но Димитър Иванков пази блестящо”, заяви нападателят на Тотнъм.

„Радвам се, че успяхме да зарадваме хората. Тази победа е и малка утеха, защото не се класирахме на Европейското. Може би не ни топли много, но показахме, че можем да бием един добър отбор. Жалко, че не сме там, където ни е мястото”, каза още Бербо.

„Боби Михайлов сам решава, кой ще бъде национален селекционер. Ако иска съвет от нас футболисти, тогава ще му помогнем, но иначе сам си взима решеното. Ние показахме, че играем добър футбол и под ръководството на Димитър Пенев”, каза Бербатов.

На въпрос на румънски журналист, дали днешния успех е вид отмъщение, нападателят каза: „Не! Ние просто искахме да победим и го направихме, защото играхме добре. В днешния двубой може би бяхме по-добри от вашия отбор, но в предния мач – не съвсем. Фактът, че вие отивате на Европейско, а ние оставаме тук, може би означава, че сте по-силният тим. Още веднъж ви пожелавам успех”.