Мароканският национал Шакиб Бензукан заяви в интервю за mountakhab.net, че ръководството на Левски му дължи пари и това е причината за отстраняването му от отбора.

Както е известно, бранителят беше изхвърлен от първия състав на софиянци в средата на миналия месец заради нарушаване на спортния режим, след като не се яви на време на тренировка.

"Това не е вярно. Винаги съм бил титуляр. През миналия сезон бях избран за най-добър защитник в първенството. Няма логика да ме отстраняват. Това, което стана е, че поисках да получа дължимите ми премии, 9 премии, за да бъда точен, някои от които от миналия сезон. Вярно е, че закъснях за една тренировка, но това не е причината. Аз не искам да оставам повече в отбора", заявява Бензукан.

Централният защитник казва още, че от Левски са отхвърлили шест оферти за него през лятото.

"Имаше шест оферти от добри отбори за мен, а те ги отхвърлиха. Отбори от Франция, Турция, Холандия и дори от Персийския залив искаха да ме привлекат. Предпочитам да продължа да играя в Европа, защото това е по-добре за кариерата ми, особено в националния отбор", казва още Бензукан.

Той твърди, че се чувства добре и е във форма, въпреки че не е играл в официални мачове от около месец.

"Чувствам се добре. Мога да играя. За мен винаги е било чест да нося фланелката на Мароко и съм горд от това", заявява Бензукан.