Защитникът на Левски и Шакиб Бензукан се нуждае от операция заради контузия на коляното, която ще го извади от игра за дълго време, стана ясно от информация в медиите в родината му Мароко.

24-годишният Бензукан получи травмата в двустранна игра на Герена на 9 декември между юношите и резервите на сините, в който участие взе и спортният директор Георги Иванов.

Мароканският национален бранител ще трябва да се подложи на хирургическа интервенция, след която ще се възстановява повече от три месеца.

Шакиб Бензукан почти сигурно няма да бъде на разположение за следващата среща на Мароко от квалификациите на турнира за купата на Африканските нации срещу Алжир на 26 март.

Бензукан беше отстранен от представителния отбор на Левски в средата на октомври заради неспазване на спортния режим. Той продължи да поддържа форма и да играе за юношите старша възраст на клуба.

От Левски се надяваха да го продадат през зимния трансферен прозорец, но поредната травма на мароканеца провали плановете на спортно-техническото ръководство на сините.