Национална спортна база „Цар Самуил” – Петрич вече ще се стопанисва от президента на Беласица Костадин Хаджииванов. Новината обяви заместника му Горан Петров, но не разкри повече подробности.

Проблемът с базата бе поставян от шефовете на Бела през последните 10 години, но едва сега въпросът бе решен. Президентът Костадин Хаджииванов на няколко пъти през годините обяви, че ще бъде принуден да премести отбора в друг град, ако не бъде решен този въпрос.

За сега не е ясно под каква форма ще бъде дадена базата на боса на петрични. От пресцентъра на ДАМС вчера не бяха наясно със срока на договора, като се очаква подробности да бъдат обявени в близките дни.

Съвсем скоро Костадин Хаджииванов обяви, че след като бъдат уредени нещата ще задейства инвестиционния план за НСБ „Цар Самуил”. Той каза, че ще направи два или три терена, а официалният такъв ще бъде един от най-добрите в България за новото първенство.

Собственикът на Беласица сподели още, че има намерение да върне славата на турнира „Петричка пролет”. Надпреварата бе много популярна преди повече от 20 година, като в нея е участвал дори националният отбор на СССР със звездата си по онова време Олег Блохин.