Задължителна победа срещу Видима-Раковски ще търси днес отборът на Беласица. Двата тима излизат един срещу друг в опашкарското дерби на А група. За разлика от Видима обаче, Беласица е с отчайващи изяви пред пролетта, като до момента има само една спечелена точка - в първия пролетен кръг срещу Черноморец в Бургас.

Старши треньорът на Бела Альоша Андонов няма да може да разчита за пореден път на Антон Личков, който скоро ще претърпи операция. Преди мача със севлиевци от тима бяха отстранени Георги Петров и Жоел Кики, което допълнително ограничава избора на Андонов. Мачът се явява задължителен за петричани, след като вицепрезидентът Горан Петров обяви, че спасяването минава през задължителни победи в петте домакински мача до края на шампионата.

В титулярните единадесет ще се появи бразилецът Вава. Той не е в оптимална спортна форма, но македонецът Стояновски, на когото се разчита да бележи голове, досега не е вкарвал, така че до него ще играе Вава. Отчаянието вече обхвана феновете на бяло-червените, които все пак се надяват ситуацията да се промени и тимът да изплува от дъното на класирането.