Беласица заминава за десетдневен лагер в Хърватия в понеделник. Петричани ще бъдат в град Чаковец, който отстои на 100 километра от столицата Загреб. Там ще се състои турнир, в който освен Беласица и домакините от Меджемурие, ще участват още един хърватски, словенски и унгарски отбор.

Предварителната програма за подготовка включваше по същото време лагер в Банско, но след поканата „бяло-червените” изместиха отиването в планинския град за втората половина на юли. Близки до шефовете на Беласица разкриха, че по време на пребиваването в Хърватия към тима ще се присъединят нови играчи.

Любопитно е, че квотата от петима футболисти извън Европейския съюз е запълнена, което означава, че при привличане на нови чужденци клубът ще се раздели с част от настоящите.

Междувременно, в щаба на старши-треньора Наджи Шенсой бе привлечен още един помощник. Става дума за известния футболист на Беласица от близкото минало Иван Златински, който досега работеше в ДЮШ на клуба. Златински освен помощник на Шенсой ще бъде и наставник на дублиращия тим на Беласица.

Със съдействието на ЕТИКОМ – производител на алуминиева и PVC дограма http://www.eticom.bg