Беласица традиционно се представя по-силно през пролетта и е на път да реши проблема с налегналата отбора голова суша с привличането на македонския голмайстор Александър Стояновски, заяви вицепрезидентът на клуба Горан Петров.

Според него зимната пауза е използвана ползотворно чрез лагера в Анталия и участието на турнира в Албена. Петров не отдава голямо значение на резултатите от контролните мачове и се надява през пролетта петричани да се измъкнат от зоната на изпадащите. Той е особено доволен от привличането на левия полузащитник албанеца Клаудио Селима, когото описа като ръстов и интелигентен футболист.

Вицепрезидентът на петричани не скри, че политиката на клуба е да привлича млади таланти, които да обиграва и след това да продава и се похвали, че през последните години от трансфери в касата на клуба са постъпили около 4 млн. лева.

"Това е важно за нас, защото знаете, че отборът се издържа само от президента Костадин Хаджииванов", допълни Петров.

Той не може да обясни слабото представяне на Бела през есента, когато повечето мачове отборът загуби след 86-та минута, но се надява, че Стояновски ще запълни празнината в нападение след преминаването на голмайстора Ду Бала в Литекс. В Петрич чакат още един нападател, но конкретно име не бе споменато.

Ръководството на Беласица иска да вземе на концесия спортната база "Цар Самуил", която е собственост на ДАМС и разполага с достатъчна средства, за да направи нов стадион, заяви Горан Петров, като допълни, че досега многократно са отправяни искания за това, но отговор не е получен.