Беласица излиза утре срещу Родопа за задължителна победа. Трите точки за петричани ще им гарантират в голяма степен оставането в "А" група и през следващата футболна година. Старши треньорът Горан Шукрия отново има за разрешаване кадрови проблеми, след като Георги Петров и Георги Николов са аут заради наказания. Двамата адаши получиха червени картони в югозападните дербита с Вихрен и Марек. Заради травма няма да играе бразилецът Ду Бала.

"Надявам се отново да покажем висок дух и да победим. Мачът е важен и за двата отбора и ще има голямо напрежение. Това не бива да ни попречи, трябва да победим," заяви Шукрия.

Преди мача между Беласица и Родопа на ст. "Цар Самуил" един срещу друг ще излязат ветераните на Беласица и Пирин. Срещата се организира по повод 80-годишнината на легендарния петрички треньор Петър Хаджийски - Дульо. Зрителите ще видят на терена легенди като Петър Михтарски, Йордан Боздански, Йордан Мурлев, Валери Дагалов, Димитър Карадалиев и др.

Вероятният състав на Беласица: 1.Бахтарлиев 2. Бл.Наков 3. Зекири 4. Личков 5. Д.Наков 6. Орловски 7. Костадинов 8. Маркиньос 9. Кабранов 10. Динков 11. Господинов

Резерви:12. Манолов 13.Велинов 14.Кацимерски 15. Митушев 16.Дамянов 17.Митушев 18.Жуниван