Вицепрезидента на Беласица Горан Петров скочи срещу Дисциплинарната комисия непосредствено преди мача Вихрен - Беласица.

Според него хората на Камен Пенков са направили гавра с петричани по отношение наказанието на бразилеца Диану.

„Наказаха нашият бранител за три мача без на заседанието да присъства съдията. Помолихме за ново заседание, на което стана ясно, че провинението на нашия футболист не отговаря на такова наказание. От Дисциплинарната комисия обаче ни казаха, че няма как да променят вече взето от тях решение. Защо тогава бързат да вземат решения без да са сигурни в правотата си”, изригна вторият човек в управата на Беласица.

Иначе освен Диану мача за бяло-червените ще пропусне и младият нападател Митушев, който е контузен. Альоша Андонов обаче ще може да разчита на албанския младежки национал Клодиян Семина, който бе картотекиран през седмицата.

Според Горан Петров мачът с Вихрен ще бъде много тежък, но Беласица в никакъв случай не отива в Сандански като обречен отбор. Наставникът на Вихрен Филип Филипов пък ще се лиши от услугите на халфа Петър Димитров, както и на контузения от доста време насам нападател Мириям.

Очаква се на върха на атаката в югозападното дерби за Вихрен да бъдат унгарецът Тихамер и французинът Канонин. От РПУ-ата в Сандански и Петрич са взели всички необходими мерки за спокойното протичане на срещата. Петричките запалянковци ще бъдат посрещани на входа на град Сандански и ескортирани до отделения за тях сектор.