Елитният Беласица регистрира загуба от водача в Западната Б група – Локомотив Мездра, в първия мач от група 3 на започналия днес в Албена международен турнир "Албена Каварна къп".

Петричани паднаха с 0:1. Двата отбора изиграха много добро първо полувреме, изпълнено с много борба. Беласица имаше леко териториално предимство, а играчите на Локомотив организираха опасни контраатаки.

Първото сериозно положение бе в 11-та минута, когато Стоилов от символичните гости стреля опасно от фаул, но вратарят спаси. В отговор за Беласица с пропуск се отчетеГосподинов в 16-та минута. В 21-та бе най-чистото положение за Локомотив, когато Георгиев от 10 метра стреля по диагонал, но вратарят спаси. В 30-та минута Бето от Беласица нахлу в наказателното поле на Локомотив, премина през един бранител и стреля, но играчът на Локомотив изчисти от голлинията.

През втората част Беласица отново бе по-активният отбор, но сериозните положения бяха пред тяхната врата. В 89-та минута влезлият като резерва Георгиев от Локомотив се измъкна между двама защитници на Беласица и от 4-5 метра отбеляза победния гол за символичните гости.

Вторият мач в програмата днес е от втора група между националния отбор на България до 19 г. и Калиакра.