Беласица победи с 1:0 Марек в дербито на аутсайдерите от 14-я кръг на А група. По този начин петричани изплуваха над зоната на изпадащите, където пък попадна отбора от Дупница.

Мачът започна много динамично и домакините можеха да поведат още в 5-та минута, но ударът на Господинов, който бе изведен сам срещу вратаря на Марек Стамен Белчев излезе в аут.

Гостите отговориха с два опасни шута на Кръстовчев и Димитър Георгиев, като при удара на втория топката срещна лявата греда на вратата на Беласица.

В една от атаките на Беласица Господинов прехвърли Белчев, но на празна врата се засуети и вратаря на Марек успя да избие топката в ъглов удар.

В 32-та минута Господинов центрира в наказателното поле на Марек, където Ду Бала засече с глава топката и я прати в мрежата на Белчев за 1:0.

До края на полувремето двата отбора не си отбелязаха ново попадение, а домакините имаха определено преимущество.

През вторите 45 минути двата отбора намалиха темпото на игра. В 77-та минута Младенов от Марек изпусна най-чистото положение за гостите, след като отблизо стреля в аут.

В последните минути на мача футболистите на Беласица приеха играта в своята половина, но въпреки това успяха да задържат преднината си от един гол.