Пирин победи Берое с минималното 1:0 в среща от 14-я кръг на А група. Това бе първи домакински успех за „орлетата” от 25 август насам, а благодарение на него, тимът от Благоевград продължава да гони по петите Литекс.

Берое от своя страна продължава да се радва на късмет в двубоите си, и въпреки кризата в състава, съумява да се държи на положение, най-вече благодарение на блестящите изяви на вратаря Даниел Беконо. Стражът спаси всичко възможно пред вратата си и този път, но бе безсилен срещу мощните и безбройни атаки на Пирин.

Още в 18-та минута голмайсторът на благоевградчани Херман Пиетробон реализира единственото попадение в мача, и седмо в сметката си този сезон. Аржентинецът се възползва от центриране в наказателното поле и с глава огорчи Беконо.

До почивката Пирин пропусна още положения чрез Метушев и Паланков. През второто полувреме отново натискът на домакините продължи, но вече по-спокойно.

Берое пропусна своите възможности в лицето на Ваня Джаферович и Дончо Атанасов, но през по-голямата част от времето се отбраняваше от бързите нападения на „орлетата”.

В продължението на срещата Борислав Хазуров опита да вдигне на крака трибуните на стадиона в Благоевград, но почти от центъра не намери опразнената от Беконо врата. Нигерийският страж игра в последните минути като полеви състезател, в старанието си да помогне на Берое да стигне до изравнително попадение.