Даниел Беконо направи първа тренировка с Локомотив Пд в комплекса „Царско село”. Камерунският страж бе посрещнат добре от играчите на „черно-белите” и дори вратарят Стоян Ставрев се пошегува с колегата си.

„Ти още жив ли си“, с усмивка се пошегува Ставрев, като излезе да тренира с Даниел Беконо. Камерунецът, който е играл за националния отбор на страната си, известен с прозвището „лъвовете”, прие закачката с усмивка и на приличен български отговори с достойнство: „Един лъв не умира лесно.”

Очаква се камерунският вратар да е временно решение за Велев, докато не бъде намерен вратар, с който да бъде подписан договор.

Под ръководството на Игор Кулиш вратарите, освен Ставрев-старши и Беконо, и Ставрев-младши, първо тичаха, след това Кулиш ги вкара в залата за фитнес и накрая участваха с игри с топка.

При закачката на Ставрев интересен факт е, че стражът на Локомотив е по-възрастен от Беконо. Българинът е роден на 7 декември 1975 година и е на 36 години, докато

Даниел Беконо е на 33 години, роден е на 31 май 1978 година в Яунде Камерун и е с цели три години по-млад.

През периода 2000 – 2005 години Беконо е национал на Камерун. За последно той е играл в България – за ЦСКА.

Олимпийски шампион е с Камерун от Игрите в Сидни през 2000 година. През 2008 година е носител на Суперкупата на България с ЦСКА.