Защитникът на Академик София Петър Кюмюрджиев ще бъде извън терена за четири дни, след като беше контузен по време на мача с Пирин Благоевград през изминалия уикенд.

Бранителят беше заменен на почивката на мача, който студентите спечелиха с 1:0. Вчера той премина преглед в института за спешна помощ Пирогов, но след ядрено-магнитния резонанс станало ясно, че няма счупване или скъсани връзки.

Кюмюрджиев беше изритан в левия глезен, а дори и след като спадна отока, ясно се виждат бутоните от футболната обувка на противниковия играч.

Петър Кюмюрджиев ще започне пълноценни тренировки в петък и ще бъде на разположение на старши треньора Борис Ангелов и главния мениджър Самир Селимински за гостуването на Локомотив Пловдив в събота.

„Слава Богу, че травмата не е толкова сериозна. Няма нито счупване, нито пукната кост, нито пък скъсани връзки, само сериозно натъртване. Ще направя всичко възможно, за да се възстановя за гостуването на Локомотив Пловдив в следващия кръг. Но отборът вече е доста по-уверен в себе си, след като се измъкнахме от зоната на изпадащите”, коментира Кюмюрджиев, който доскоро играеше на Лаута.