Енергийният министър Драгомир Стойнев заяви, че Българският енергиен холдинг няма да спре спонсорството на Берое.

„Спонсорството на клуба няма да бъде спряно. Така че всякакви спекулации за бъдещи проблеми по финансирането на футболния клуб трябва да бъдат заличени. Берое ще продължи да бъде подпомагана, така че феновете на отбора да бъдат спокойни и да бъдем свидетели на по-чести победи на футболния клуб", сподели пред bTV енергийният министър Драгомир Стойнев.

За две години държавната енергетика е наляла в Берое над 3 милиона лева. През 2012-та за заплати, осигуровки, лагери, тренировки, командировки и данъци клубът е платил още почти 4 млн. лв. Тези пера обаче са платени не от енергетиката, а от дарения и продажба на футболни и телевизинионни права.

Влизат ли парите за отбора в цените на тока, парното и природния газ за бита и бизнеса, или те са за сметка на по-малката печалба на енергийния холдинг? Шефът на енергийния регулатор Боян Боев, който през 2012 г. за кратко оглавяваше управителния съвет на клуба, отговори с думите:„В цените на електроенергията влизат разходите, които са пряко свързани с лицензионната дейност на дружествата."