Футболистът на Локо Пд Базил де Карвальо бе видимо доволен от получения приз за Футболист на 27 кръг. Той поздрави на български с „Добър ден!” и „Как сте?” и след това сподели задоволството си от мача с Левски, след което отговори и на журналистическите въпроси.

„Много съм доволен от наградата, която ми връчихте, заяви Базил. Благодаря на съотборниците ми в Локомотив и на президента ни Коко Динев, който ме доведе в България. Благодарен съм и на старши треньора Емил Велев, с когото се разбираме много добре, както и на всички фенове не Локо Пд.”

Базил спомена, че благодарение на съотборниците му и той е направил голям мач. Не пропусна да благодари и на доктор Павлов.

„За нас най-важен е всеки следващ мач, заяви Карвальо. Това означава, че това е двубоят с Ботев Враца. Задължително ще трябва да го спечелим. Затова и отиваме във Враца. Победата там ще ни даде шанс за участие в Лига Европа. Още не мислим за финала с Лудогорец.”

Много от въпросите към Базил бяха свързани с неосъществения трансфер в Левски.

„Какво да ви кажа за Левски? В последните четири мача с тях им вкарах четири гола. Не знам дали друг е правил това, но за мен е забележително. Знаете, че подписах с Левски, но нямах шанс да остана. Това е отбор, срещу когото ми върви. Не съжалявам за Левски. Там всичко свърши. Ако ме поканят отново ли? Сложно е. Историята за мен е приключила. Не бих играл в следващия мач срещу тях с фланелка с номер 4, защото това е провокация, а аз вече веднъж го направих. Тогава им бях много ядосан, но после осъзнах ,че това бе грешка от моя страна.”

Дали би заиграл в ЦСКА?

„Ще видим, отговори Базил. Защо не? Зависи от много неща. Честно, откровено да ви споделя, засега не знам какво ще правя след края на сезона. Имам три мача за първенство и финала за Купата и след тях ще зная какво ще правя от следващото първенство. Искам с Локомотив Пловдив да играя в Лига Европа. В Локо Пд съм много добре, а и феновете ме обожават. Обичам този клуб.”

Най- кратък бе Базил де Карвальо, когато го попитаха за кой отбор ще е на финала на Шампионската лига, където се срещат Байерн и Челси. „За Дидие Дрогба и Челси, отговори Базил. Надявам се на хубав мач.”

Базил де Карвальо сподели, че е набожен. Той е католик и си има часовник, който му показва времето в България и Сенегал.